środa, 25 lipca 2012

Czerwony barszczyk z łódeczką z ciasta francuskiego



Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
opakowanie pieczarek
1 cebula
ząbek czosnku
natka pietruszki
łyżka oleju
gałka muszkatołowa, sól i pieprz

barszczyk czerwony




Przygotowanie:

1. Ciasto francuskie kroimy na 12 jednakowych kwadracików, umieszczamy w formie na muffiny.

2. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w krążki i dusimy w rondlu, dodając ząbek czosnku, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku a na koniec natkę pietruszki.

3. Przygotowany farsz nakładamy na foremki ciasta francuskiego. Pieczemy 15 minut z 220 stopniach.

4. Serwujemy z barszczykiem czerwonym.


Moja rada:


Kiedy będziecie podawać danie, połóżcie łódeczki z boku na małym talerzyku bo łódeczki szybko nadbierają "wody" i robią się rozmokłe. Jednak są tak pyszne, warto spróbować. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz