poniedziałek, 9 lipca 2012

Kasza pęczak z gulaszem warzywnym

Składniki:

kasza pęczak
średni bakłażan
cukinia
cebula
ząbek czosnku
puszka krojonych pomidorów
świeże oregano
natka pietruszki
kilka pieczarek
2 łyżki oleju


Kasza pęczak z warzywami

Przygotowanie:

1. Ugotuj kaszę pęczak.

2. Pokrój w kostkę bakłażana, cukinię. Cebulę w drobną kosteczkę pieczarki na ćwiartki.

3. Rozgrzej olej w rondlu, dodaj kostki bakłażana. Smaż aż zrobią się rumiane.


4. Dodaj cebulę i pieczarki. Po kilku minutach dalej krojone pomidory i wciśnij ząbek czosnku. Dopraw solą do smaku.


5. Pod koniec przyrządzania dodaj cukinię aby była chrupka w trackie jedzenia. Na koniec, dodaj pieprz i zioła - posiekane oregano i natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz