środa, 4 lipca 2012

Pasta do chleba ze szprotek



S
zprotki
 zawierają bardzo duże ilości wapnia. To bardzo małe, smaczne rybki. Lubię je jeść same obierając palcami albo w postaci pasty do chleba.
Składniki:

kostka białego sera 200 g
puszka szprotek lub wędzonych na wagę
1 łyżeczka keczupu i przecieru pomidorowego
1 łyżka kaparów
pół czerwonej cebuli drobno posiekanej w kosteczkę
posiekany koperek
kilka ziaren różowego pieprzu (bardzo lubię jego smak)
papryka czerwona w proszku ostra lub słodka

Przygotowanie:

1. Rozgnieć widelcem biały ser, dodaj ryby, keczup i koncentrat pomidorowy.

2. Dadaj cebulę koperek, kapary i kuleczki różowego pieprzu.

3. Całość wymieszaj.







2 komentarze:

  1. poprosze taka kanapkę,:) bardzo lubie takie pasty

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gdyby można było podać tak przez internet,hm?

      Usuń