piątek, 20 lipca 2012

Sałata z foie gras z malinami


Sałata z foie grais z malinami 

Składniki:

mix sałat (endywia, rukola, radicchio, roszponka)
puszka foie gras
jajko na twardo
świeże maliny
fasolka szparagowa
sos winegret

Przygotowanie:

1. Sałaty wypłucz i osusz. Rozłóż na półmisku do serwowania.

2. Ugotuj jajko na twardo a fasolkę szparagową na chrupko kilka minut.

3. Z bloku foie gras wytnij pierścieniami kulinarnymi kółeczka wielkości pięciozłotówki.

4. Na sałacie układaj maliny, fasolkę , guziczki foie gras i jajo na twardo.

5. Sos winegret podaj w naczynku lub polej bezpośrednio sałatę. Podawaj z grzankami z wiejskiego chleba.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz