poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Faszerowana papryka bez mięsa


 Składniki:

1 duża papryka (moja była naprawdę ogromna)
1 woreczek ryżu naturalnego
2 łyżki oleju rzepakowego
1 średnia cukinia
1 pomidor bez skórki
2 szklanki bulionu (może być kostka)
sól
pieprz 
bazylia
ząbek czosnku


 Przygotowanie :

1. Zagotuj bulion, blanszuj w nim papryki pozbawione gniazda i przekrojone na pół ok 10 minut.
2. Ugotuj ryż naturalny z sola.
3. Na patelni uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię.




4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj.

Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne.

5 komentarzy:

  1. Cóż za pyszności ;) Uwielbiam ryż właśnie z takimi dodatkami,a umieszczenie tego w papryce jest fenomenalne. Szkoda, że nie masz możliwości, aby dodać blog do obserwowanych ;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za miłe słowa:) To szybkie i tanie danie:)

      Usuń
  2. uwielbiam paprykę pod każdą postacią!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To samo chciałam napisać;) nie będę się powtarzać więc powiem: kocham paprykę pod każdą postacią:))))

      Usuń