Choć nie byliśmy zwolennikami łączenia mięsa z owocami, ta sałatka bardzo nam posmakowała. Brzoskwinia w połączeniu z szynką jest pyszna.
1/2 opakowania rukoli
kilka listków radicchio (opcjonalnie)
3- 4 plastry szynki prosciutto crudo lub cotto
mini mozarelki 1 opakowanie
1-2 szt. brzoskwiń
grzanki z pesto
ocet balsamiczny biały kremowy
oliwa z oliwek 12 łyżki
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Przygotuj grzanki. Kromki bagietki upiecz w piekarniku. Rumiane posmaruj pesto. Rozłóż liscie rukoli, pokrojone plastry szynki oraz cząstki brzoskwini. Całość polej oliwą i octem.
Pięknie wygląda ;) i zapewne świetnie smakuje ;)
OdpowiedzUsuńProste ale jakie efektowne :)
OdpowiedzUsuń