Lubię zgrillować warzywka takie jak: papryka, cukinia, bakłażan, cebula. Zjadam je same polane oliwą lub dodaję do głównych dań. A kiedy gdzieś wyjadę robię sobie z nimi kanapki. Niezastąpione latem bo: nie rozpuszczą się jak ser i nie zepsują się jak wędlina.
Składniki:
papryka
cukinia
bakłażan
czerwona cebula
sól pieprz
Pokrojone na kawałki warzywa grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą i doprawiam solą i pieprzem.
Przygotowanie:
Pokrojone na kawałki warzywa grilluję na suchej patelni bez oliwy, ale po upieczeniu delikatnie polewam świeżą oliwą i doprawiam solą i pieprzem.
Bardzo smaczna misa warzyw! Ja z grilla to tylko to mogłabym jeść :) Pozdrawiam Serdecznie :)
OdpowiedzUsuń