czwartek, 11 października 2012

Pajda wiejskiego chleba z serem korycińskim kontra bruscetta

Polacy nie gęsi i swoją... pajdę mają. W menu dobrych restauracji można znaleźć bruscetta la la la . Brzmi dumnie. A ja mówię : pajda wiejskiego chleba z polskim malinowym pomidorem i serem korycińskim. Z natką pietruszki.


Składniki:

Wersja polska:                                                              Wersja włoska:

Pajda chleba zgrilowana                                               bruscetta
pomidor                                                                           pomidor
czosnek                                                                           czosnek
olej rzepakowy                                                               oliwa z oliwek
natka pietruszki                                                              bazylia
ser koryciński                                                                mozarella
pieprz                                                                             pieprz



Którą wersję wybieracie?


5 komentarzy:

  1. wersja polska!!! oczywiście. jak pojadę do Włoch, to wersja włoska.

    OdpowiedzUsuń
  2. hehe, masz rację, czasami w restauracjach zaskakują wymyślnymi nazwami na proste rzeczy :) Czasami człowiek coś zamówi, nie wie co, bo tak oryginalnie brzmi, a potem okazuje się, że to chleb z masłem :D Twoje zdjęcia- niezwykle apetyczne :) Ja lubię wersję polską i włoską, nie wiele się różnią, a jednak... nie potrafię się zdecydować :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. tak czy inaczej dobry chleb z pomidorem. Uwielbiam, szczególnie jak jest z czosnkiem i na ostro :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję Wam za komentarze. Lubię każdy punk widzenia. Ale jak piszesz Marcelina czasami nazwa brzmi 'wow" a to co otrzymujemy na talerzu ... budzi nasze zdziwienie. Czosnkowi- mówimy TAK. Pozdrawiam Was serdecznie:)

      Usuń