wtorek, 20 listopada 2012

Szybka sałata z młodego szpinaku z wędzoną rybą

Wpadłam do domu głodna. Wstawiłam zupę z czerwonej soczewicy i gulasz rybny. Ale on będzie za godzinę. Przynajmniej. Bardzo głodna zrobiłam coś z niczego.
W lodówce resztka wędzonej ryby, jakieś pozostałości szpinaku, ugorowany ryż. No i zmieszałam te składniki. Dodałam pomidor , cebulę, ciecierzycę z puszki (jest w gulaszu rybnym jej połowa). Całość skropiłam sokiem i oliwą. Doprawiłam solą i pieprzem. Jeszcze ziarno słonecznika. 



Składniki:

pomidor
szpinak baby
ugotowany ryż
puszka cieciorki
wędzony pstrąg
oliwa
cytryna
sól 
pieprz
czerwona cebula
ziarenka słonecznika




3 komentarze:

  1. szybko, zdrowo,pysznie:) tak trzymać:)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny pomysł na sałatkę. Takie pomysły stworzone z tego co akurat zostało w lodówce często są najlepsze :-D

    OdpowiedzUsuń
  3. ta sałatka daje niezłego witaminowego kopa :) w sam raz na początek dnia..

    OdpowiedzUsuń