piątek, 28 grudnia 2012

Miniaturowy tatar z łososia, awokado i serka Philadelphia

Z opakowania łososia i serka wychodzi ok. 10 porcji. Ja podaję je z dipem koperkowym.


Wędzony łosoś
awokado
serek Philadelphia
sok z cytryny
kilka kropel oliwy
pieprz 
sól
papryka mielona 



Plastry łososia i awokado  pokrój w kosteczkę. Do awokado wciśnij sok z cytryny, sól, pieprz i kilka kropel oliwy
Weź małą obręcz i układaj warstwami: łosoś, serek, awokado.



5 komentarzy:

  1. wygląda to świetnie :) u mnie w lodówce został jeszcze marynowany domowy łosoś i serki...pozostaje tylko dokupić awokado bo ostatnie zostało zjedzone dziś rano i zrobić takie śliczne kolorowe tatary :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. zapisuję w ulubionych! świetna przystawka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo fajny pomysł na wszystkie 3 przystawki z rybką ;)

    OdpowiedzUsuń