sobota, 29 grudnia 2012

Tatar z wędzonego pstrąga ze świeżym chrzanem

Tatary mam w produkcji od wczoraj. Spodobały mi się, bo ładnie prezentują się na talerzu, a w Sylwestra nie chodzi o to żeby się najeść, ale żeby wszystko było małe i pięknie podane.  

 Składniki: 

opakowanie wędzonego fileta z pstrąga
kilka ogórków kiszonych
kapary
serek Philadelphia
chrzan, najlepiej świeży u mnie na każdego tatara przypadła mała łyżeczka
świeży koperek 




Rybę posiekaj w kostkę. Ogórka pokrój w kostkę, zmieszaj z łyżeczką kaparów. Weź obręcz metalową i układaj warstwy:  ryba, ogórek zkaparami, serek Philadelphia i posiekany koperek. Na koniec zetrzyj świeży chrzan. Jeśli nie dysponujesz nim to w trakcie warstwowania na rybę rozsmaruj małą łyżeczkę chrzanu, ale z nim uważaj, żeby nie był dominujący.


1 komentarz: