Pastę można ją zrobić na wiele sposobów. Na szybko lub bardziej slow. Od Ciebie zależy czy fasole ugotujesz cierpliwie czy weźmiesz z puszki, czy paprykę - polecam Rolnika - opieczesz sama czy weźmiesz ze słoika. Czy dodasz do środka rukolę czy natkę. |
Składniki:
puszka białej fasoli lub ugotowanej
papryka czerwona opieczona w piekarniku lub na grillu / słoik pieczonych papryk
rukola - garść/ natka pietruszki
cebula
kilka sztuk oliwek czarnych
2 łyżki oliwy
sól pieprz
sok z cytryny
Przygotowanie:
Kapitalna i oryginalna, nie łączyłam jeszcze pieczonej papryki z fasolą - bezwzględnie pyszne połączenie to być musi - nie oprę się mu!
OdpowiedzUsuńPyszności:) Muszę spróbować to połączenie :)
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie smaków - zapowiada się wyśmienicie
OdpowiedzUsuń