środa, 6 marca 2013

Polenta z sosem pomidorowym


Dla 2 osób:

150 gr polenty
100 gram pecorino lub parmezanu
sól

Sos pomidorowy: 
puszka pomidorów
czosnek
oliwa extra virgin
oregano





Zagotuj wodę i wsyp polentę, zmniejsz ogień, aby buchająca polenta cię nie poparzyła. Kiedy będzie gęsta posól i wsyp pecorino ciągle mieszając. Wyłóż na talerze polewając sosem pomidorowym.

6 komentarzy:

  1. Jejku,muszę ją zrobić!
    Pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię wszelkie wariacje z polentą i Twoja wygląda zachęcająco;)

    OdpowiedzUsuń
  3. proste a jakże apetyczne:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam mamałygę bukowińską, chyba czas na wypróbowanie polenty :)

    OdpowiedzUsuń