środa, 13 marca 2013

Pasta pomarańczowo - kokosowa na słodko do kanapek

Propozycja śniadania Dolce. Miód lawendowy przywiozłam jeszcze z Sardynii. Wczoraj go zobaczyłam ponownie. Obok niego w słoiczku czekały skórki pomarańczowe zatopione w cukrze. Połączenie z wiórkami kokosowymi oszołomiły moje kubki smakowe. Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i trzeszczące ze świeżości pieczywo ... 
opakowanie sera twarogowego
pół kubeczka jogurtu naturalnego
skórka pomarańczowa
miód lawendowy
wiórki kokosowe                      
                                                                   

Twaróg umieść w miseczce, rozdrobnij, wlej jogurt. Wlej 2 łyżki miodu. Wymieszaj.Dodaj wiórki kokosowe i skórkę pomarańczową.





Podawaj ze świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym. Świeżym pieczywem. 

14 komentarzy:

  1. fajny pomysł, jadłabym łyżeczką prosto z miseczki:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak. jest przepyszna. Nałożyłam sobie jak kulki lodów:)

      Usuń
  2. jej.. ale pięknie to podałaś;) mmm.. poproszę takie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmm, pomarańcza i kokos - to połączenie pobudza moją wyobraźnię;) Do tego jeszcze te zdjęcia...

    OdpowiedzUsuń
  4. nigdy nie widziałam takiej pasty, świetna!:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Rewelacyjnie podana :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. czasem mam tak, że muszę posmarować sobie chlebek czymś słodkim ;) po prostu MUSZĘ i nie ma wyjścia

    OdpowiedzUsuń
  7. Super podana i musi super smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. To dla mnie coś nowego :) Super! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie pyszności ... ;)
    Czasem na prawdę warto wejść i poczytać na blogach można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy, wielu przepisów.
    Mam nadzieję że taki mały rewanż będzie.
    Zapraszam do siebie ;))

    OdpowiedzUsuń
  10. na słodko jeszcze nie robiłam pasty do kanapek, fajny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń