piątek, 29 marca 2013

Szaszłyki z przepiórczymi jajami


Bardzo szybka przekąska. Ładnie prezentuje się na stole. Zostało mi kilka sztuk przepiórczych. Fajnie byłoby dodać mozzarelki, ale ja ich nie miałam. Do nich podaje dip czosnkowy lub ze szczypiorkiem


Składniki:

6 sztuk pomidorków koktajlowych
6 jajek przepiórki na twardo
sól i pieprz
szczypiorek

Przygotowanie:

Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian składniki. Szaszłyki podawać z dipem czosnkowym.

DIP

4 łyżki dobrego jogurtu
1 łyżka majonezu
1 ząbek czosnku
pieprz i sól do smaku

Czosnek przepuscić przez praskę, dodać do jojurtu, majonezu i wymieszać. Całosć doprawić solą i pieprzem według własnego smaku. 





11 komentarzy:

  1. Wyglądają mega apetycznie:)Buziaczki Kochana:*

    OdpowiedzUsuń
  2. musze powiedzieć, że bardzo ciekawy pomysł, zwłaszcza na wielkanoc :) super wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł na wielkanocną przystawkę :)
    Wszystkiego dobrego ... życzę Ci Świąt zdrowych , radosnych i pełnych miłości :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Już jutro Niedziela Wielkanocna, więc kliknij proszę... :)

    http://kokilka.blogspot.com/2013/03/kolorowych-swiat.html

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja myślałam, że to kulki mozzarelli ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealne barwy na przekąskę podczas meczu polskiej reprezentacji ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Patriotyczne zestawienie kolorów :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale pięknie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń