czwartek, 18 kwietnia 2013

Kisiel z ananasa

Kisiel z ananasa


Zastała mi ćwiartka świeżego ananasa. Zrobiłam z niego kisiel. Włożyłam do lodówki i będzie dzisiejszym deserem.



dla 2 osób

ćwiartka ananasa
0,5 szklanki wody
1,5 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu

         

Zmiksuj ananasa. Zacznij podgrzewać. W osobnym naczyniu rozmieszaj skrobię, wlej do ananasa i mieszaj aż zacznie się gotować. Wylej do salaterek, połóż jogurt.
Nie dodawaj cukru, chyba, że ananas nie jest słodki. Polej wtedy miodem.
Schłódź w lodówce.


13 komentarzy:

  1. super:) prawdziwy domowy kisiel:)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nigdy nie zrobiłam kiślu nie z torebki, brawo.
    Marta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda. I ten kolor!

    OdpowiedzUsuń
  4. mam niesamowitą ochotę na takie słodkie szaleństwo! jak tu się doczekać niedzieli? jak? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy kisielek:-)Pewnie byl pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  6. nie jestem wielką fanką kisielu ale z ananasem brzmi kusząco ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszności! Znów robisz mi smaka;) Muszą w końcu sama zacząć czarować takie rzeczy w kuchni, bo póki co wszystkie owoce lądowały u mnie w szejku lub sałatce;)

    OdpowiedzUsuń
  8. świetny pomysł:) i taki inny smak niż zwykle się jje:)

    OdpowiedzUsuń
  9. To musi być cudowne!
    I ten kolor...
    Porywam jedną porcję!

    OdpowiedzUsuń