środa, 10 kwietnia 2013

malinowy twarożek z otrębami




Ostatnio mam głowę pełną pomysłów na twarożek. 
Ten przygotowałam z mrożonych malin  - w oczekiwaniu na świeże



 opakowanie sera białego
pół szklanki rozmrożonych malin
łyżka dowolnych otrąb - może być też błonnik lun zarodki pszenne
miód do smaku






Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Można podać w pucharku jako deser lub na śniadanie z bagietką na zakwasie.

14 komentarzy:

  1. o mniam... juz nie tylko wiosna ale lato u Ciebie zawitało:):**

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak, już dość tej szarzyzny:(

      Usuń
  2. wygląda cudnie! a jakie smaczne i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. same pyszne twarożki widzę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. zdjęcie mnie zwiodło - myślałam , że to malinowe lody :)
    za malinami tęsknie najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowny musi być ten smak!
    I kolor,niezwykle optymistyczny.

    OdpowiedzUsuń
  6. Twarożek poezja.Na tle gotowych serków smakowych twój jest zdrowy, naturalny, malinowy.Nic tylko brać przykład :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Musialo byc pyszne! Wyglada super:-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wspaniałe! Wygląda wyśmienicie... czuję wiosnę :) maliny mmmm

    OdpowiedzUsuń
  9. to jest meeega, a wygląda jak malinowe lody :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Lody twarożkowe na śniadanie? Rewelacja, biorę ten przepis :}

    OdpowiedzUsuń
  11. Oj maliny... też czekam na nie z utęsknieniem! A pomysł całkiem całkiem :) Na pewno pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  12. O! Widzę, że się rozpieszczasz;)

    OdpowiedzUsuń