poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Mozzarella z pomidorkami i bazylią na lunch


Można zjeść szybko i zdrowo. To moja propozycja lunchowa. Oczywiście bez czosnku, ten można dodać  jeśli jesteś wyposażony w pracy w szczoteczkę do zębów i/ lub gumy ... albo jesteś sam w pokoju :)


Opakowanie pomidorków
1 szt mozzarelli
oliwa z oliwek
sól
bazylia
pieprz
grzanki


Pomidorki umyj, przekrój na połówki, dodaj posiekaną bazylię z oliwą. Wymieszaj.
Jedź z grzankami. 


Chyba nie ma prostszego przepisu!:) 


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam to połączenie - najlepiej zapieczone jako bruschetta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fakt, prosciej sie chyba nie da:-) Za to jaki pyszny i zdrowy ten lunch - czym prosciej tym lepiej:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja poproszę te chlebki i pomidorki! Tak pysznie wyglądają, że nie mogę się oprzeć :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chlebki były cudownie chrupiące:)

      Usuń
  4. Pyszota! Dla mnie koniecznie z czosnkiem, zagryzłabym odrobiną natki pietruszki, która wspaniale neutralizuje jego zapach i byłoby po sprawie;)

    OdpowiedzUsuń