piątek, 31 maja 2013

Jeżyny pod biszkoptem




Miałam w lodówce zamrożone piękne, duże jeżyny. Zalałam je biszkoptem, oprószyłam cukrem i włożyłam do piekarnika:) 



Jeżyny 1 opakowanie
3 łyżki cukru trzcinowego
4 jaja
cukier puder 3/4 szklanki
4 łyżki mąki


Jeżyny rozmroź, Włóż do formy do zapiekania, posyp cukrem. 
Żółtka ubij z pudrem, a białka na pianę. Do żółtek zacznij dodawać na przemian mąkę i pianę z białek. Zalej jeżyny. Piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut.






11 komentarzy:

  1. Jaki śliczny durszlak:) i to ciacho też jest śliczne:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tak, On jest bardzo mały. Kiedy zobaczyłam go w sklepie mówię: jesteś mój. Za mną każda pani dzierżyła w dłoniach także swój durszlaczek:)

      Usuń
  2. Jeżyny w tym durszlaku piękne!
    A ciasto mniam,mniam,mniam.....

    OdpowiedzUsuń
  3. Nominacja do Libstera u mnie pod przepisem: http://my-happykitchen.blogspot.com/2013/05/proste-ciasto-z-jabkami-i-jagodami.html :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeżyny w biszkopcie , to musi być pyszne. Fajnie mieć takie rarytasy zamrożone :-)Ciasto świetne ci wyszło :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Strasznie dawno nie jadłam jeżyn ! Praktycznie zapomniałam o ich istnieniu :( A Twój biszkopt brzmi tak prosto, słodko i oczywiście, że koniecznie muszę spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zawsze, ale to zawsze zajadałam się jeżynami prosto z krzaka, tym bardziej jestem ciekawa, jak smakują w Twoim wydaniu;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wiem jak te krzaczki wyglądają:)

      Usuń
  7. Mam lekkie ukłucie zazdrości :D Z przyjemnością zjadła bym kawałeczek :D

    OdpowiedzUsuń
  8. coś pysznego :) zjadłabym!! mam jeszcze malinki zamrożone :D

    OdpowiedzUsuń
  9. no i zabieram sobie od Ciebie pomysł na niedzielne ciasto :) brzmi i wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń