środa, 15 maja 2013

Kisiel z soku z pomarańczy


Zaczęłam robić kiśle z różnych soków owocowych. Pomarańczowy z dodatkiem skórki pomarańczowej nokautuje wszystkie z gotowej torebki. 



3 pomarańcze 
3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
otarta skórka z pomarańczy 



 Zetrzyj skórkę z jednej z pomarańczy.Wyciśnij sok i dodaj skórkę. Zacznij podgrzewać. W niewielkiej ilości wody lub soku zacznij rozprowadzać skrobię. Wlej na gotujący się sok. Mieszaj do zagotowania.


Rozlej w pucharki.

3 pomarańcze wystarczają na 1 -2 porcje kiślu. Zależy od wielkości pomarańczy. 

10 komentarzy:

  1. Śliczny kolor!
    Chcę taki kisiel...

    OdpowiedzUsuń
  2. cudowny! a jak musiał smakować :) !

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo pomysłowe, bomba witaminowa!

    OdpowiedzUsuń
  4. Juz od jakiegos czasu planowalam zrobić ten kisiel, bardzo mi sie podoba:-) Zdjecia masz piekne i na pewno kisiel byl obledny:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. domowy kisiel jest najlepszy!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  6. Takie kupne nie bardzo mi smakują, domowy na pewno ma o niebo lepszy smak:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale to musi być dobre, nie te co kupne. Sama sobie taki zrobię bo bez cukru widzę że można :-) super pomysł

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł na prosty i pyszny deser :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Śliczna słomka:):) a kisielek to dopiero raj dla duszy:)

    OdpowiedzUsuń