poniedziałek, 8 grudnia 2014

Kruche choinki z kremem


Zapraszam Was do wyjątkowego lasu. Słodkiego. Gdzie czapy śniegu są kremowe, słodkie rozpływające się u ustach. 





300 gram mąki
150 gram prawdziwego masła 83%
40 gram cukru pudru
szczypta gałki muszkatołowej
płaska łyżeczka cynamonu
4 roztarte goździki
1 jajo duże

1 łyżka kakao

krem orzechowy z pistacji
krem orzechowy orzeszków  laskowych

cukier puder do dekoracji 



Mąkę połącz z zimnym masłem i cukrem pudrem. Dadaj jajo i zagnieć. Podziel na pół ciasto. Do jednej połówki dodaj kakao i zagnieć. Schowaj do lodówki na 30 minut.
Rozwałkuj na 0,5 cm. Powycinaj foremkami ciastka i piecz 15 minut w 190 stopniach. 


Wystudź. 
Składaj choinki przekładając je kremami. Ja kupiłam gotowe kremy  do przekładania.
Bardzo dobrze się sprawują.