wtorek, 15 września 2015

Budyń jaglany z dynią Hokkaido bez mleka


Budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem uduszonej w soku z pomarańczy dyni Hokkaido z pistacjami.


1/2 dyni Hokkaido średniej wielkości
skórka z jednej pomarańczy
sok z jednej pomarańczy
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
pistacje do posypania
1 łyżka miodu płynnego


Dynię obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Udusić do miękkości w soku z pomarańczy.
Zblendować razem z kaszą. Dodać miód i skórkę z pomarańczy.
Wykładać do salaterek i posypać orzechami. U mnie pistacje.


19 komentarzy:

  1. Jak on pysznie wygląda :) Kochamy dynię między innymi za jej kolor :)
    Super przepis na pewno wart wypróbowania :D Gotowe paczkowane budynie niech się chowają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda to bardzo pokrzepiająco ! Na sezon dyniowy czekam cały rok i uwielbiam każdy przepis :) Budyniu jeszcze nie próbowałam, więc tym bardziej czuję, że podejmę to wyzwanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. piękny kolor! lubię dynię z różnymi dodatkami, które podkręcają jej smak - korzenne przyprawy albo sok pomarańczowy właśnie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Budyń bardzo lubię a ten twój kochana wygląda cudnie :-) z chęcią bym taki zjadła :-) ciekawy, bardzo ciekawy :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmmmm ta konsystencja! Coś dla takiego dyniowego łasucha jak ja :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudownie wygląda! Pomysł bardzo fajny i jeszcze mój ulubiony gatunek dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mmm, wygląda apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Doskonały! Wygląda na wyjątkowo aksamitny i smaczny. :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Fantastyczny! Uwielbiam ten kolorek :)
    Ps. mieszanka również na organic24.pl... rzeczywiście szybka jesteś jak znalazłaś w stacjonarnym ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudowny kolorek, choć nie jestem fanką jaglanki to bym się skusiła :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetny pomysł, zapisze sobie do wypróbowania :D

    OdpowiedzUsuń
  12. mniam! Dyniowy budyń ? pycha!

    OdpowiedzUsuń
  13. ciekawa propozycja na wykorzystanie dyni :)

    OdpowiedzUsuń
  14. super wersja budyniu, i jaki kolor piękny :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Jesiennie, zdrowo i kolorowo. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  16. Jaki piękny! Ten cudny kolor :) Chętnie bym spróbowała takiego budyniu :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Świetny pomysł na budyń.
    Dynia hokkaido jest super. Dodatek soku z pomarańczy musi nadawać fajnego smaku i aromatu :)

    OdpowiedzUsuń