wtorek, 23 czerwca 2015

Szaparagi z truskawkami i z owczym twarożkiem



Sałatka z truskawkami i szparagami jest prosta i szybka. Smaki zaskakujace. 

SKŁADNIKI:

na 4 porcje

pęczek zblanszowanych szaparag
20 sztuk truskawek 
100 g  twarożek owczy
płatki migdałowe
limonka pokrojona na 4 części
kilka gałązek swieżego tymianku 
olej w prażonych włoskich orzechów



Szparagi zblanszuj w osolonym lekko wrzątku. Wyjmij z wody. Można przełożyć do miski z wodą z kilkoma kostkami lodu aby zahartować szparagi. Wszystkie składniki ułóż na talerzu. 
Posyp prażonymi płatkami migdałowymi.
Skrop limonką i polej olejem z prazonych orzechów włoskich.


niedziela, 21 czerwca 2015

Warsztaty fotografii kulinarnej z Via Art


Warszaty fotografii kulinarnej bezpatne organizowane przez Fundaję Via Art .
Informacje o warsztach można znaleźć na :


Spotkaliśmy się w gronie 10 osób  punktualnie o 10:00 w Drukarni na Off na  Piotrkowskiej w Łodzi. Warszaty poprowadziła Dominika Bieniek-Gierszewska.

Ustawiamy plan zdjeciowy


Sałata w kielichu


Restauracja OFF - mogliśmy wybrać dowolne miejsce na fotografowanie.
Wielka przestrzeń i mnóstwo mażliwosci na kreację zdjęć.


Drukarnia OFF to połączenie piekarni, kawiarni i bistro.  
Można zamówić pyszne śniadanie i zajadać sie pieczywem wypieanym na miejscu.


Kaczka na puree marchewkowym


Kucharze przygotowali dla nas obiekty fotografii. Dania były różne. Pięknie wystylizowane.


Najprzyjemniejsze było to, że fotograwowanych dań nie musiałam sama przygotowywać.



Warszaty uwazam za udane. Świetni ludzie, wspaniała atmosfera.

Dzięki za wspólną naukę. 

PS. Koniecznie muszę kupić blendę:)