poniedziałek, 26 września 2016

Warzywa z piekarnika z piersią kurczaka wolno gotowaną Lidl

pierś z kurczaka wolno gotowana Lidl 
1/2 dyni Hokkaido
1 cebula
1 mały kalafior
czerwona papryka
sew. sól do smaku
sos sojowy
papryczka chili w płatkach
miód 1 łyżeczka
szczypta cynamonu
olej rzepakowy
oliwa z pestek dyni (opcjonalnie)
tymianek świeży
parmezan tarty
Pierś z kruczka wolno gotowaną przyrządź według przepisu na opakowaniu. 
Warzywa pokrój w grubą kostkę. Kalafiora obgotowałam 10 minut przed przyrządzaniem dania.  

Wsyp warzywa na brytfannę, dodaj przyprawy i rękoma rozprowadź po całości. Wstaw do piekarnika na 230 stopni na 30 minut wraz z piersią kurczaka. 

Pod koniec na ostatnie 5 minut posyp warzywa parmezanem. A po upieczeniu dopraw świeżym tymiankiem. 



14 komentarzy:

  1. pyszna, kolorowa i jesienna zapiekanka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie wygląda. :) Zapraszam na swojego bloga kulinarnego. https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię dania, które są robione w naczyniach żaroodpornych. Sama też często takie robię. Pozdrówka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię dania, które są robione w naczyniach żaroodpornych. Sama też często takie robię. Pozdrówka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. I dynia, i kalafior, odrobina słodyczy miodu i ostrości chilli - rewelacja :) Zapisuję.

    OdpowiedzUsuń
  6. My od razu to byśmy warzywka wyjadły <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystko do jednej formy i trach, gotowe. Takie jednogarnkowe dania lubię o tej porze roku najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mięsko i warzywa w pysznym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kupiłam w Lidlu tę pierś z kurczaka i chyba już wiem, jak ją przyrządzę :)

    OdpowiedzUsuń
  10. obiad na totalnym wypasie :) Cóż to musiał być za smak! <3

    OdpowiedzUsuń