poniedziałek, 3 października 2016

Polędwica wołowa z salsą z korniszona i kaszą gryczaną


kasza gryczana 1 szklanka
polędwica wołowa 4 sztuka
sól i pieprz 1/2 łyżeczka
oliwa z oliwek 2 łyżki
bazylia świeża 1 doniczka
mięta świeża siekana 1 doniczka
ogórki konserwowe 6 sztuki
musztarda 2 łyżeczki
kapary 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
olej do smażenia 1 łyżka
anchois 4 sztuki

Mięso umyć oprószyć solą i pieprzem polać olejem. Zgrillować. Kaszę ugotować w 2 szklankach wody z solą z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Miętę i bazylię posiekać, ogórki pokroić w kosteczkę ,fileciki anchois posiekać. Dodać oliwę, sól i pieprz do smaku, kapary, musztardę, sok z cytryny i wymieszać. Wymieszać wszystko razem. Nakładać na mięso.

10 komentarzy: