środa, 30 listopada 2016

Warsztaty z Fairy w FoodLabStudio



Fairy Polska zorganizowała dla blogerów warsztaty. 
Głównym założeniem warsztatów było nie marnowanie  żywności. 



Przygotowano dla nas najpiękniejsze fartuszki z falbankami. Kocham falbanki !!! A że lata nie te to chociaż fartuszek mam;) Dla mężczyzn prosty fason. 



Kilka sposobów na nie marnowanie. 


 Grzegorz Łapanowski jak zawsze z niezmienną pasją opowiadał o produktach i co co będziemy gotować.


Grupa w której miałam przyjemność być przygotowywała deser. Z białek wykonana została beza włoska a z żółtek (z których nie zawsze wiemy co zrobić krem patissiere z prażonymi jabłkami na maśle klarowanym).



Przygotowaliśmy też migdały w karmelu.


Polędwica wołowa w ziołach. 



Tatar z prażonym papierem ryżowym z trzema kolorowymi majonezami. 



To danie według mnie było najlepsze: pure z dyni, z jarmużem rażonymi pestkami słonecznika z surowym topinamburem oraz z rukwią wodna. 



Pstrąg na pure z kalafiora z prażonymi nerkowcami. 




Beza włoska z granatem. 


Serdecznie dziękuję Fairy Polska za możliwość uczestnictwa w warsztatach. 
Za wspaniałe dania. Wspaniałą atmosferę. Pozdrawiam wszystkich uczestników. 

8 komentarzy:

  1. Wszystkie dania warsztatowe wyglądają bardzo apetycznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe warsztaty i na pewno ciekawy temat. Warto się nauczyć, jak nie marnować żywności.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne warsztaty!
    Tabletki Fairy używam do zmywarki.
    Pozdrawiam Cię i do zobaczenia !

    OdpowiedzUsuń
  4. Super :D Takie warsztaty muszą być naprawdę pomocne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetne warsztaty niestety nie mogłam dojechać a szkoda:((

    OdpowiedzUsuń
  6. Jak zawsze z przyjemnością czytam relację z warsztatów i zazdroszczę:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Używam Fairy i bardzo chwalę. :-) Warsztaty pierwsza klasa. :-) Dania cudo!!!

    OdpowiedzUsuń