poniedziałek, 19 września 2016

Sałatka z kolorowych cukinii z serem feta i orzechami


Składniki: 

cukinia żółta 1 sztuka
cukinia 1 sztuka 
czosnek 1 ząbek 
oliwa z oliwek 2 łyżki
orzechy włoskie 6 sztuk 
orzechy nerkowca 10 sztuk 
natka pietruszki 1 łyżka 
sól do smaku 1 szczypta 
pieprz 1 szczypta 
ser feta 50 gram 

Przygotowanie:


Cukinię pokroić w talarki. Na gilową patelnię wlać łyżkę oliwy i delikatnie grillować talarki. Dodać pod koniec ząbek czosnku pocięty w talarki. Całość wyłożyć do misy, wkruszyć ser feta, dodać prażone orzechy i  pociętą natkę. Doprawić solą i pieprzem. Smakuje dobrze z białą rybą .