piątek, 3 marca 2017

Bez laktozy? Bez glutenu? w Lidlu BEZ kłopotu. Warsztaty z Darią Ładochą


W Cook up Studio odbyły się warsztaty zorganizowane przez Lidl Polska,"Bez laktozy? Bez glutenu? w Lidlu BEZ kłopotu". Warsztaty poprowadziła ambasadorka Daria Ładocha. I wiecie co? Po tych warsztatach już nigdy nie przejdę obojętnie koło białej rzodkiewki. 



Każda z nasz otrzymała od Darii cenne wskazówki dotyczące własnego zdrowia. Daria  posiada nieprzeciętną wiedzę z zakresu zdrowia i kulinariów. Pomogła każdej z nas.



Zebrała się fantastyczna grupa kobiet, których wspólną pasją jest gotowanie, zdrowe odżywianie.




Daria przygotowała dla nas MENU:

Pasta z groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chilli i kolendrą.
Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami.
Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki i ryżem cytrynowo- miętowym.
Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową i orzechami.


Pasta z groszku i awokado z prażonym słonecznikiem, chilli i kolendrą.


Krem z białej rzodkiewki z oliwą truflową i suszonymi pomidorami.


Krewetki duszone na winie z dodatkiem pietruszki i ryżem cytrynowo- miętowym.


Sorbet z mango z ciepłą śmietanką kokosową i orzechami. 


Serdecznie dziękuję Lidl Polska za cudowne spotkanie przy wiosennym stole z pysznym jedzeniem, fantastyczną prowadzącą i blogerami <3

czwartek, 2 marca 2017

Halibut z pieca


Lubię piec ryby w piekarniku. Są lżej strawne, smaczne i soczyste. Doprawiam je solą, pieprzem, skórką cytrynową. Umieszczam w żaroodpornym naczyniu lub w papierze do pieczenia i piekę w gorącym piecu kilka minut i praktycznie robią się same.

Składniki:

halibut dzwonka  4 sztuki
sól i pieprz do smaku
cytryna 1 sztuka
oliwa z oliwek 2 łyżki

Przygotowanie:

Halibuta umyć, natrzeć solą i pieprzem. W formie do zapiekania rozprowadzić oliwę z oliwek, ułożyć rybę, przyprawić do smaku i położyć plastry z cytryny.
Piec w 190 stopniach Cok. 30 minut.

środa, 1 marca 2017

Masełko bazyliowe przepis

Wyobrażacie sobie z nim chrupiący chleb albo rybę?

Pachnie świeżością. Mnie zachwyciło. Polecam do wypróbowania. I jak zawsze zachęcam do własnych inspiracji. Dodajcie co chcecie. Tu jest tylko masło i bazylia z dodatkiem soli.

Składniki:

masło 1 kostka
bazylia świeża 1/2 doniczki
sól morska lub z dodatkiem potasu 1 łyżeczka

Przygotowanie:

Masło o temperaturze pokojowej pokrój w dużą kostkę, włóż do rozdrabniacza, dodaj bazylię i sól zmiksuj. Wyłóż na folię spożywczą i zroluj włóż do lodówki.