Składniki:
dynia Hokkaido
2 marchewki
cynamon
garść żurawiny
olej lub oliwa 1 łyżka
sól szczypta
skórka z pomarańczy lub mandarynki
Przygotowanie:
Odetnij z dyni czubek, wydrąż środek. Marchewkę zetrzyj na dużych oczkach i lekko podduś na oliwie. Dodaj przyprawy i żurawinę. Napełnij nią środek dyni. Dynię posmaruj od dołu olejem i zawiń w folię aluminiową. Piecz w zależności od wielkości od 60 do 80 minut.
Dynia zawsze, wszędzie i w każdej postać, a ta jest piękna i na pewno pyszna! :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie podana :-)
OdpowiedzUsuńTakiej dyni jeszcze nie widziałam. Pyszności!:)
OdpowiedzUsuńKoooocham dynię! :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjny pomysł ,pięknie się prezentuje i pewnie smakuje też świetnie :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ! Uwielbiam dynię na słodko :) Ale w przepisie jest chyba pomyłka - cynamon, a potem garść cynamonu, chyba chodziło o garść żurawiny ;)
OdpowiedzUsuńNa pewno zakochałybyśmy się w tej dyni <3
OdpowiedzUsuńŚwietnie, że można podać na słono lub słodko :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie! :-)
OdpowiedzUsuń