poniedziałek, 4 czerwca 2012

Sałatka z pieczoną piersią kaczki

Na 2 osoby

Składniki :

2 piersi z kaczki
mieszanka sałat z przewagą roszponki
cebula czerwona
czerwony ocet balsamiczny creme
jabłko
Sałatka z pieczoną piersią kaczki

Przygotowanie:

1. Piersi kaczki umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę, aby tłuszcz mógł się wytopić. Posól i popieprz dowolnym pieprzem (czasami dodaję pieprz syczuański) Usmaż na patelni skórką do patelni, po kilku minutach odwróć i smaż, aby skórka była chrupiąca. Pokrój w cienkie plasterki

2. Cebulę czerwoną obierz i  pokrój w talarki

3. Jabłko pokrój w cienkie paseczki

4.Na talerzu rozsyp sałatę połóż kaczkę jabłko i cebulę. Całość polej kremowym octem balsamicznym


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz