Składniki:
mąka orkiszowa jasna 2- 2,5 szklanki
cukier kokosowy 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
wanilia mielona 1/2 łyżeczki
soda 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło orzechowe 3 łyżki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
napój z pełnoziarnistego czarnego ryżu - 1 szklanka
jaja 2 szt.
mąka orkiszowa jasna 2- 2,5 szklanki
cukier kokosowy 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
wanilia mielona 1/2 łyżeczki
soda 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło orzechowe 3 łyżki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
napój z pełnoziarnistego czarnego ryżu - 1 szklanka
jaja 2 szt.
Przygotowanie:
Suche składniki wsypujemy do miski, napowietrzamy mieszając trzepaczką, dodajemy mokre składniki: napój, jaja i olej i mieszamy trzepaczką jednolitą masę. Do papilotów na muffiny wlewamy po łyżce masy, następnie na masę kładziemy po łyżeczce masła orzechowego, a na wierzch kolejną pełną łyżkę ciasta i jeszcze trochę. Pieczemy w 180 stopniach C przez 30 minut ( w zależności od piekarnika) i wysokości papilotek. U mnie są one wysokie i piekły się 30 minut.
Suche składniki wsypujemy do miski, napowietrzamy mieszając trzepaczką, dodajemy mokre składniki: napój, jaja i olej i mieszamy trzepaczką jednolitą masę. Do papilotów na muffiny wlewamy po łyżce masy, następnie na masę kładziemy po łyżeczce masła orzechowego, a na wierzch kolejną pełną łyżkę ciasta i jeszcze trochę. Pieczemy w 180 stopniach C przez 30 minut ( w zależności od piekarnika) i wysokości papilotek. U mnie są one wysokie i piekły się 30 minut.