Czekoladowe naleśniki z musem jabłkowowo-bananowym zcynamonem z wafelkamim, jabłkowo- jagodowym polane gorzką czekoladą, chrupiącym surowym kakao, żurawiną, miętą i wafelkami. Jako nadzienia użyłam ekologicznych musów Mogli o różnych smakach. Same naleśniki wypiekłam na małej patelni i złożyłam w małe trójkąty.
Skałdniki:
Ciasto:
szklanka mąki orkiszowej
2 łyżki kakao (przesianego)
szczypta soli
jajko (weganie omijają ten składnik można dodać łyzeczkę mąki ziemniaczanej)
200 ml mleka/napoju migdałowego
1/2 szklanki gazowanej wody
olej rzepakowy do smażenia
Dadatki: musy owocewe Mogli, wafelki czekoladowe Mogli, zurawina, rozpuszczona gorzka czekolada, mięta, surowe łamane kakao
Mąkę przesiej razem z kakao, dodaj mleko, jajko i szczyptę soli. Dobrze wymieszaj. Odstaw na kilka minut. Nastepnie na niewielkiej ilości oleju smaż cienkie placki (użyłam małej patelni).