Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki + mąka do posypywania
20 g drożdży piekarskich
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki oliwy
3/4 szklanki ciepłej wody
szczypta soli
puszka fig
mała puszka ananasa
Piecz 220 stopni C przez 20 minut
Przygotuj sos:
2 łyżki konfitury z gorzkich pomarańczy
łyżka miodu z mniszka
Podgrzewaj na średnim ogniu aż składniki zrobią się płynne. Kiedy pizza będzie gotowa wyjmij i polej obficie sosem.
2 szklanki mąki + mąka do posypywania
20 g drożdży piekarskich
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżki oliwy
3/4 szklanki ciepłej wody
szczypta soli
Składniki na wierzch:
puszka fig
mała puszka ananasa
Przygotowanie:
Zagnieć ciasto w misie, przykryj folią, odstaw do wyrośnięcia na godzinę. Wyłóż wyrośniete ciasto na stolnicę, uformuj koło.
Piecz 220 stopni C przez 20 minut
Przygotuj sos:
2 łyżki konfitury z gorzkich pomarańczy
łyżka miodu z mniszka
Podgrzewaj na średnim ogniu aż składniki zrobią się płynne. Kiedy pizza będzie gotowa wyjmij i polej obficie sosem.