Pyszne smarowidło na kanapkę z plastrem pomidora.
SKŁADNIKI
awokado hass - 1 szt.
sok z limonki - 1/2 szt.
czarna sól Kala Namak szczypta
musztarda - 1 łyżeczka
wasabi - 1/2 łyżeczki -
olej - 100 ml
PRZYGOTOWANIE:
SKŁADNIKI
awokado hass - 1 szt.
sok z limonki - 1/2 szt.
czarna sól Kala Namak szczypta
musztarda - 1 łyżeczka
wasabi - 1/2 łyżeczki -
olej - 100 ml
PRZYGOTOWANIE:
Miękkie awokado wyjąć łyżeczką i umieścić w naczyniu, zblendować razem z sokiem z limonki, musztardą i wasabi oraz ze szczyptą soli. Potem dolać olej, aż powstanie gładki, gęsty krem. Majonez przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku do trzech dni.