Pyszne, lekko kremowe latte z korzeniem maca zaliczanego do superfoods. Zawiera dużą ilość witaminy B3, bogata w białko. Polecana przy wysiłku fizycznym.
proszek maca - 1 łyżeczka
mleko migdałowe( lub inne)- 1 szklanka
sproszkowane daktyle - 1 łyżeczka
szczypta soli
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy. Można podgrzać i pić gorące np. z cynamonem.
środa, 19 września 2018
poniedziałek, 17 września 2018
Ciasto na pierogi
Ciasto na takie pierogi zrobicie z :
1/2 kg mąki ( często robię z orkiszowej)
1 jajo
szczypta soli
szklanka gorącej wody ( tyle ile zabierze mąka)
Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy dołek, wbijamy jajko i szczyptę soli. Zaczynamy zagniatać mąkę w jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wałkujemy i robimy swoje pierogi z ulubionym farszem.
1/2 kg mąki ( często robię z orkiszowej)
1 jajo
szczypta soli
szklanka gorącej wody ( tyle ile zabierze mąka)
Na stolnicę wsypujemy mąkę, robimy dołek, wbijamy jajko i szczyptę soli. Zaczynamy zagniatać mąkę w jajkiem, następnie wlewamy dość wolno wodę i drugą ręką zagniatamy w ciasto. Po wyrobieniu wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wałkujemy i robimy swoje pierogi z ulubionym farszem.
Subskrybuj:
Posty (Atom)