Zupa krewetkowa z makaronem i szpinakiem z pomidorkami chery
Składniki:
opakowanie krewetek
2 cm świeżego imbiru
3 łyżki sosu sojowego
pół łyżeczki sosu rybnego
świeży szpinak
pomidorki kikla sztuk
150 ml mleczka koksowego
1 trawa cytrynowa lub pasta z trawy cytrynowej
ząbek czosnku
opakowanie makaronu sojowego lub ryż jaśminowy
chilli
Przygotowanie:
1. 250 ml wody zagotuj w garnku, dodaj pastę z trawy cytrynowej lub świeżą trawę, dodaj sosy: rybny i sojowy, zmiażdżony czosnek i chilli. Zagotuj.
2. Teraz włóż krewetki, pokrojonego w kostkę pomidora oraz starty imbir. Pogotuj kilka minut. na koniec dodaj mleczko kokosowe.
3. Ugotuj ryż lub makaron.
4. W misce ułóż makaron lub ryż i połóż garść świeżego szpinaku. zalej zupą krewetkową. Ułóż kilka krewetek na topie.