Nie wiedziałam, że tak smaczna będzie ta sobota. Spędziłam ją na  warsztatach z Davidem Gaboriaud (prowadzi swój autorski program David w Europie w Kuchni. tv) organizowanego przez Kuchnia.tv w Soho Food Market. Przede wszystkim poznałam świetnych ludzi z którymi gotowanie to prawdziwa przyjemność a przysłowie "gdzie kucharek sześć..." można w bajki włożyć. 
David rozdysponował nam zadania. I powiedział, że to hell's kitchen i mamy się uwijać, ale dla mnie to było haeven kitchen.
 Krojenie, siekanie, mieszanie i zagniatanie. Praca szła gładko.
Zrobiliśmy samosy z najlepszym farszem:
biała cześć pora uduszona na oliwie
kminek
feta
Zostały nim nadziane pierożki w ciasto filo. 
Do pierożków były sałaty ( do kupienia u Pana Ziółko miedzy innymi w Fortecy), sosy na bazie jogurtu
oraz 
flat bread 
SKŁADNIKI 
500 g mąki
500 ml jogurtu
szczypta kurkumy
sól
łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Ze składników wprawne rączki powinny zagnieść ciasto. Porwać na małe kuleczki - moim zdaniem wielkości piłeczki tenisowej. Rozwałkować na cieknie placki i smażyć na patelni wysmarowanej odrobiną oleju. 
Gotowała ze mną wspaniała ekipa. Bardzo Wam dziękuję i liczę, że jeszcze się spotkamy.
 
