Moja propozycja wykorzystania dyni - jako, że zup mam dość;) Co dodacie do środka - to taki smak uzyskacie. Mogą być to krewetki koktajlowe, czy rozdrobniony brokuł. Moja propozycja poniżej z natką pieruszki.
Na masę najlepsza będzie dynia piżmowa, bo jest "mączna".
Składniki
pół dyni piżmowej
2 jaja
ok. 30 g tartego parmezanu
3-4 kopiaste łyżki mąki kukurydzianej
papryczka chili
ząbek czosnku
garść posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
kaszka kukurydziana do obtaczania
Przygotowanie:
Dynię pieczemy ok. 40 minut w 190 stopniach C. Wyjmujemy, obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Odstawiamy aby wystygła.
Do zimnej dyni wbijamy jaja, dodajemy mąkę, ser i pozostałe składniki.
Wyrabiamy krótko masę. Formujemy nuggetsy, obtaczamy w kaszce kukurydzianej, układamy na papier do pieczenia. Pieczemy w 190 stopniach ok. 25 minut.