Chcecie zjeść zdrowe śniadanie i poczuć się lekko ale syci na dłużej? Rozwiązaniem jest kaszka orkiszowa pełnoziarnista. Ugotowałam ją na wodzie z cynamonem, kardamonem, goździkiem i anyżem. Dodatkiem do kaszki był banan pomarańcza, orzechy włoskie i świeży daktyl.
Składniki:
2 porcje
400 ml wody lub migdałowego napoju roślinnego (dowolnego)
6 łyżek kaszki orkiszowej pełnoziarnistej np. Bio Planet
mała laska cynamomu
1 kardamon, goździk i anyż gwiazdkowy
cukier kokosowy 1 łyżka
szczypta soli
Dodatki: prażonego orzechy włoskie, świeży daktyl, cząstki pomarańczy, banan
Przygotowanie:
Zagotowujemy wodę z przyprawami, kiedy zacznie wrzeć wyjmujemy z garnka wszystkie przyprawy, wsypujemy kaszkę, cukier kokosowy i szczyptę soli i gotujemy 3 minuty ciągle mieszając. Wylewamy do miseczek i dekorujemy ulubionymi dodatkami.