Śniadanie z ekspandowanym owsem z czarną porzeczką.
Na targach Natura Food w Łodzi rozmawiałam z wieloma firmami. Min. poznałam markę Soligrano, która zajmuje się produkcją ekspandowanych zbóż. Dostałam do przetestowania kilka produktów. Baaardzo smakuje mi ekspandowany owies z czarną porzeczką. Z nim własnie przygotowałam jogurt chia oraz ekspandowane ziarna owsa z czarną porzeczką.
SKŁADNIKI
jogurt naturalny (u mnie bez laktozy)
łyżeczka nasion chia
owies Bio ekspandowany z czarną porzeczką Soligrano
PRZYGOTOWANIE
Wieczorem do jogurtu dodaję łyżeczkę nasion chia. Mieszam i wstawiam do lodówki.
Rano dodałam sporą ilość ekspandowanego owsa z czarną porzeczką.
Całość polałam odrobiną syropu z agawy.
Soligrano to nie tylko owies. To także ekspandowany orkisz, gryka, amarantus, jęczmień i posypki zbożowe do zup.
czy kupię ponownie:tak.