Przygotowanie:
5 minut
pieczenie: 20 minut
ilość sztuk: 22
Składniki:
250 g mielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g cukru kokosowego/erytrytolu lub co lubisz
2 jaja
kilka kropli aromatu migdałowego
1 łyżka kakao/karobu
40 g cukru pudru trzcinowego
kilka połówek orzechów włoskich lub migdałów
Przygotowanie:
Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec mieszałam ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkość orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.