środa, 7 listopada 2012

Premium Miks Lurpak czy smaczne?



Otrzymałam od Lurpaka przesyłkę. Cztery opakowania produktu do smarowania. A żeby moja opinia była obiektywna trochę czasu mi zajęło  jadłam, kosztowałam, oceniałam, myślałam  aby coś o nim powiedzieć. 

Produkt zawiera 69% masła - według zapewnień producenta. Wyjmując go z lodówki masz pewność, ze rozsmaruje się natychmiast. Nie czuć w nim żadnej chemii. Nie pachnie też żadnym masłem roślinnym. 

Chleb żytni smarowałam Premium Miks  i masłem lekko solonym. 
Maślane bułeczki fajnie smakują z Premium Miks lekko solonym.
Ciabatta z Premium Miks z dodatkiem oliwy.
Klasyczny Premium Miks  spodobał się najbardziej mojej rodzinie.


Dla mnie ważne:
Lurpak Premium Miks po dłuższym przechowywani w lodówce nie jełczeje, nie pochłania lodówkowego zapachu, łatwo się rozsmarowuje i ma przyjemny smak. Lubię kupować różne masła, bo lubię różnorodność. Nie zawsze kupuję drugi raz. Lurpak jest wart ponownego zakupu.

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące tego produktu chętnie na nie odpowiem. 



poniedziałek, 5 listopada 2012

Krupnik z kaszy jaglanej sekret zdrowia

Chciałabym aby w każdym domu kasza jaglana była na stole przynajmniej 3 razy w tygodniu. Zawiera bowiem krzemionkę  która ma leczniczy wpływ na stawy. Dodatkowo dzięki niej będziemy zdrowi, gdyż zawarte w niej antyoksydanty zapobiegają powstawaniu nowotworom. Krzemionka dodatkowa wspomaga nasze włosy i paznokcie. Jest świetna w procesie detoksykacji organizmu. A jedząc ja podczas przeziębień czy grypy szybciej pozbędziemy się kataru. Moja zupa jest 'zaciągana" żółtkami.

Składniki:

2 litry bulionu warzywnego ( ja nastawiam do garnka: 2 marchewki, 1 pietruszkę, 1/4 selera, 2 łodygi selera naciowego, paloną małą cebulę)
2 suszone spore prawdziwki 
natka pietruszki
sól
2 żółtka
natka pietruszki
3/4 szklanki kaszy jaglanej

Przygotowanie:

Z warzyw przygotuj bulion, wkrusz prawdziwki, wsyp 3/4 szklanki wypłukanej kaszy jaglanej gotuj razem aż kasza i warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania odlej około filiżanki zupy a gdy nieco ostygnie, rozmąć w niej żółtka. Całość wlej do zupy i ponownie zagotuj chwilkę. Posyp natką pietruszki i pieprzem.