Składniki:
1 szklanka mąki gryczanej
pół szklanki mąki ryżowej
jaja 2 sztuki
mleko roślinne 1,5 szklanki
czekolada gorzka 50g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder trzcinowy 2 łyżki
konfitura pomarańczowa
Przygotowanie:
Posiekałam nożem gorzką czekoladę na małe kawałeczki. Oddzieliłam żółtka od białek, z białek ubiłam pianę. Z reszty składników zrobiłam gęste ciasto, dodając pianę z białek i posiekaną czekoladę. Piekłam je w gofrownicy bez tłuszczu. Podałam z pomarańczową konfiturą.
1 szklanka mąki gryczanej
pół szklanki mąki ryżowej
jaja 2 sztuki
mleko roślinne 1,5 szklanki
czekolada gorzka 50g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder trzcinowy 2 łyżki
konfitura pomarańczowa
Przygotowanie:
Posiekałam nożem gorzką czekoladę na małe kawałeczki. Oddzieliłam żółtka od białek, z białek ubiłam pianę. Z reszty składników zrobiłam gęste ciasto, dodając pianę z białek i posiekaną czekoladę. Piekłam je w gofrownicy bez tłuszczu. Podałam z pomarańczową konfiturą.