SKŁADNIKI:
ananas - 1 plaster
awokado - 1 szt.
ogórek - 1 szt.
limonka - 1 szt.
spirulina - 1 łyżeczka Bio Planet
kiwi - 1 szt.
szklanka naparu z pokrzywy - 1 szklanka
łodyga selera naciowego - 1 szt.
banan (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Ogórka oczyścić z pestek przekrawając na pół i pociąć w kostkę. Kiwi, awokado i ananasa pociąć także w grubszą kostkę. Zblendować. Dodać wyciśnięty sok z łodygi selera i kawałki banana. Jeśli konsystencja jest za gęsta dodaj zimny napar z pokrzywy. Wciśnij sok z limonki. Do koktajlu dodaj łyżeczkę spiruliny i wymieszaj. Rozlej do szklaneczek.
Ogórka oczyścić z pestek przekrawając na pół i pociąć w kostkę. Kiwi, awokado i ananasa pociąć także w grubszą kostkę. Zblendować. Dodać wyciśnięty sok z łodygi selera i kawałki banana. Jeśli konsystencja jest za gęsta dodaj zimny napar z pokrzywy. Wciśnij sok z limonki. Do koktajlu dodaj łyżeczkę spiruliny i wymieszaj. Rozlej do szklaneczek.