czwartek, 3 sierpnia 2017

Sałatka z grillowanych warzyw w marynacie

Sałatka z  grillowanych warzyw w marynacie

Jeżeli zostanie wam choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać!


Składniki:


cukinia
papryka czerwona
cebula biała
natka pietruszki
Na marynatę:
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
miód płynny 1/2  łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
płatki chilli na czubek łyżeczki
ząbki czosnku 1 sztuka






Przygotowanie:


Umyte warzywa kroimy w kawałki.  Rozgrzewamy patelnię grillową i  grillujemy na suchej patelni kawałki aż do skończenia.
Polewamy sosem i dokłądnie mieszamy (najlepiej zrobić to rękoma), doprawiamy solą, pieprzem i natką.