Pasta do chleba lub placków z czarnej soczewicy z zielonymi oliwkami.
Składniki:
Składniki:
1/2 szklanki czarnej soczewicy np. beluga Bio Planet
zielone oliwki 1/2 słoika
oliwa z oliwek 2 łyżki
1 łyżeczka musztardy
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie 30 -35 minut. Odcedzamy i studzimy.Przekładamy z sita do naczynia i dolewamy oliwę oraz dodajemy łyżeczkę musztardy. Rozdrabniamy blenderem lub malakserem. Oliwki siekamy o dodajemy do pasty. Po wymieszaniu wkładamy do lodówki. Przechowywać w lodówce kilka dni.
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie 30 -35 minut. Odcedzamy i studzimy.Przekładamy z sita do naczynia i dolewamy oliwę oraz dodajemy łyżeczkę musztardy. Rozdrabniamy blenderem lub malakserem. Oliwki siekamy o dodajemy do pasty. Po wymieszaniu wkładamy do lodówki. Przechowywać w lodówce kilka dni.