SKŁADNIKI
4 -5 jajek
60 g mascarpone
15 g rozpuszczonego masła
szczypta soli
masło klarowane do smażenia
Nadzienie:
opakowanie sera z mleka A2
erytrytol do smaku
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżeczka miodu
łyżeczka cynamonu
masło migdałowe lub orzechowe
surowe łamane kakao
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki ciasta włożyć do wysokiego naczynia i zblendować lub zmiksować w blenderze. Smażyć cienkie naleśniki na klarowanym maśle. Z podanych porcji wyszło 5 sztuk.
Wyjąć ser z opakowania rozgnieść widelcem dodać jedną erytrytol można dodać trochę soku z pomarańczy i skórki, dać cynamon i płatki migdałowe i całość wymieszać widelcem. Usmażone naleśniki nadziewać serem zawinąć w naleśnik na wierzchu polać masło migdałową wymieszanym z jedną łyżeczką miodu.
