Od kilku dni próbuję robić różne wersje tatara. Ten z pstrągiem pysznie smakuje z żytnim chlebem. Lubię je robić i podawać, bo są smaczne i ładnie prezentują się na talerzu. |
Składniki:
opakowanie wędzonego fileta z pstrąga
kilka ogórków kiszonych
kapary 1- 2 łyżeczki
serek Philadelphia
chrzan, najlepiej świeży u mnie na każdego tatara przypadła mała łyżeczka
świeży koperek
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Rybę posiekaj w kostkę. Ogórka pokrój w kostkę, zmieszaj z łyżeczką posiekanych kaparow. Za pomocą metalowej obręczy- ring kulinarny - układaj warstwy: ryba, ogórek z kaparami, serek Philadelphia i posiekany koperek. Na koniec zetrzyj świeży chrzan. Jeśli nie dysponujesz korzeniem chrzanu to dodaj małą łyżeczkę chrzanu że słoika i zmieszaj z serkiem. Też będzie pyszne.