czwartek, 3 sierpnia 2023

Keto bułki bez sera

Keto bułki przygotowałam z mielonych migdałów ze skórkami. 

Składniki: 

220 g mąki migdałowej

40 g zmielonego siemienia lnianego ( jasne)

40 g babki jajowatej

3 duże jaja

3/4 łyżeczki soli

1i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

180 ml mleka migdałowego


Przygotowanie: 

Wszystkie odmierzone składniki umieszczamy w misce i mieszamy trzepaczka. Odstawiamy na około 10 minut. Następnie rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni C. Z masy  Za pomocą łyżki nabieramy ciasto (waga 100 gram) i zwilżonymi dłońmi fromujemy kulkę, kładziemy w odległości od siebie. Wierzch bułeczki smarujemy lekko olejem i sypiemy nasionami. Pieczemy 30 minut. Ja dodałam jeszcze 5 minut. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz