Białe migdałowo kokosowe trufle z migdałem.
SKŁADNIKI:
1 szklanka migdałów bez skórki ekologicznych
1 szklanka wiórków kokosowych
3 łyżki olej kokosowy
100 ml syropu z agawy ekologiczny
cukier puder z agawy - 2 łyżki
mleko (napój) z kaszy jaglanej Hirse - 4-5 łyżki lub napój migdałowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Migdały moczymy przynajmniej godzinę w wodzie. Następnie przekładamy je do malaksera i mielimy na gładką masę wraz z wiórkami kokosowymi. Dodajemy płyny olej kokosowy, napój z kaszy jaglanej oraz wlewamy syrop z agawy. Całość mieszamy w melakserze. Nakładamy na ręce oprószone pudrem z agawy wielkości orzecha włoskiego powstałą masę. Na środek wkładamy białego migdała. Formujemy kuleczkę. Oprószamy jeszcze cukrem z agawy. Wkładamy do lodówki na godzinę.